.

Sol i mitt hjärta

"Skojiga barnsånger med Danica & Magnus"

"Sol i mitt hjärta" är en skojig sångföreställning med nyskrivna & traditionella barnsånger som framförs av musikerna Danica Nyström & Magnus Jonsson.
Danica spelar cello & Magnus sjunger och spelar gitarr.
Föreställningen vänder sig till barn från 3-7 år och är ca 30 min lång.
Första sången heter "När jag är glad" och inbjuder barnen till att tralla med, textraden: "Men när jag är ledsen då vill jag inte sjunga..."  ger oss lite eftertänksamhet mitt i det glada.
I sången "Vi är olika" möter vi inte mindre än 11 olika djur som alla är olika på sitt speciella sätt och refrängen "Vi är olika du och jag..." är perfekt för spontan allsång.
En annan skojig sång handlar om tusenfotingen Sven som reser till Paris och sen vidare till Athen i sin lilla röda bil.
Danica är lite hemlighetsfull när hon spelar på sin cello.... Vilken sång är det egentligen? Just det ja! Det är ju Imse vimse spindel. Vi sjunger med och kör som grädde på moset en rockversion av den kända lilla visan.
Det finns också kuliga röreslesånger på repertoaren och ett exempel på det är sången "Sol i mitt hjärta" samt många traditionella barnsånger.
I föreställningen använder duon bildstöd för att göra den musikaliska resan så tydlig som möjligt för barnen.
Magnus har skrivit många av sångerna som används i programmet, ett exempel på en sång som han skrivit är "Stopp min kropp sången", han har också vid två tillfällen varit men i Sveriges radios musiktävling P4 Nästa med nyskrivna sånger, nu senast i maj 2021.
Både Danica & Magnus har stor vana att arbeta med barn i sina roller som lärare på kulturskolan.
I partille kommun driver Magnus just nu ett projekt som heter "Språk & Musik med Kulturskolan" som också blivit uppmärksamat i olika medier.
Lyssna gärna på någon av sångerna på denna sidan!